Angioedema: una reacció al·lèrgica sistèmica.

El Biro ha vingut aquest matí amb el morro ben inflat, presentava un angioedema.

L’angioedema és una reacció al·lèrgica sistèmica, amb compromís circulatori, es manifesta amb edema i tumefacció local. L’aparició és brusca, i l’animal pot presentar més o menys picor, excitació, o presentar inclús quadres més greus amb insuficiència respiratòria, a causa de un edema de laringe. Si hi ha una afectació del sistema respiratòria i/o cardiovascular és de vital importància tractar l’animal ràpidament.

Aquestes reaccions al·lèrgiques poden tenir moltes causes, des del contacte amb eruga processionària, al contacte amb insectes, rèptils, plantes amb pèls urticants, picades de vespa, alguns aliments, substàncies inhalades... Els angioedemes són més freqüents durant la primavera i l’estiu, sobretot perquè hi ha més presencia d’insectes.

El tractament ha de ser immediat, en general consisteix en corticoides de curta acció, que aturen la resposta inflamatòria. En funció del cas s’afegeixen altres fàrmacs.

Recordeu, si sospiteu que el vostre gos pot tenir un angioedema, truqueu ràpidament al vostre veterinari perquè us indiqui què heu de fer.

Share This

Share this post with your friends!

Cristina Viladomat

Titulada des de 2015 com a Auxiliar veterinària i Auxiliar Tècnic Veterinària a l'Institut d'Estudis Aplicats Idea. Porto treballant a Vida Animal des de 2015. M'apassiona la meva feina. Cuidar els animals i tractar-los com ells es mereixen, amb amor i comprensió. El tracte amb el client, poder orientar-los amb àmbits com l'alimentació, vacunes, desparasitacions...
Realitzo altres tasques com: assistència a quiròfan, assistència a consulta, laboratori, comandes, estocs de medicaments i botiga.
I estic orgullosa de l'equip que formem part de Vida Animal.

Elisabet Viñals

Em dic Elisabet Viñals Cuadrench llicenciada per la facultat de veterinària de la UAB l'any 2009 i Gpcert en Cardiologia per l'European School of Postgraduate Veterinary Studies.
He treballat i m'he format de forma continuada en la clínica de petits animals amb especial interès en el camp del diagnòstic per imatge.

Aida Rivera

Llicenciada per la Facultat de Veterinària de la UAB l'any 2011 i membre d'AVEPA, sóc cofundadora de Vida Animal des de l'any 2015. M'encanta la meva feina, els animals, viatjar i passar temps amb la meva famíliaincloent-hi la meva gossa Pepper que m'emporto a tot arreu. Segueixo fent formació contínua en clínica de petits animals, assistint a cursos i congressos per mantenir-me actualitzada. Tinc especial interès en Oftalmologia i Clínica d'Exòtics. Per mi és una satisfacció formar part de Vida Animal, on sempre hem prioritzat tenir un tracte molt proper i treballar en equip per oferir un servei de qualitat.
La nostra 
filosofia és tenir cura dels animals com si fossin nostres.

Anna Reguant

Em dic Anna Reguant Serarols llicenciada per la Facultat de veterinària de la UAB l'any 2011 i sòcia d'Avepa. Sóc cofundadora de Vida Animal des de l'any 2015.
M'apassiona la natura, els animals i la meva feina, Estic en continua formació per estar al dia pels meus pacients de quatre potes. I em sento molt orgullosa
de la ¨família¨ que hem creat a Vida Animal, per mi la seva essència és l'equip humà, els propietaris que confien en nosaltres i per descomptat els nostres estimats animals. Tot això,en sintonia, és el que dóna sentit al nostre centre.