Tinc un gat i tinc pensat tenir-ne un altre. Què he de fer perquè surti bé?

Els gats són uns animals molt territorials, de rutines i que no els hi agraden els canvis. L’arribada d’un nou membre a la família s’ha d’intentar fer el màxim de bé per aconseguir que la convivència sigui el millor possible des del principi.

  • Habilitar una habitació segura pel nou gat. Amb la seva menjadora, aigua i sorral. I que tingui una zona per amagar-se en cas que tingui por (un rascador per poder pujar a la part alta… un llit per amagar-se a sota…)
  • Utilitzar feromones felines (Feliway) que existeixen en dos formats: sprai o difusor. És una còpia sintètica de la feromona facial felina què és la que els gats utilitzen per marcar el seu territori com una zona segura.
  • El nou gat ha d’arribar a casa amb un transportí, a poder ser tapat amb una manta perquè no vegi les altres mascotes de la casa i se l’ha de portar directament a l’habitació que se li ha preparat per ell. Se li obrirà la porta del transportií i es deixarà que el gat explori la seva habitació pel seu compte i se’l deixarà mínim un dia.
  • L’endemà s’obrirà la porta de l’habitació i es deixarà que el gat nou surti si vol i el gat que ja és de la casa entrar-hi si vol.
  • És probable que la primera reacció dels dos sigui bufar-se, grunyir-se, etc. s’ha d’observar i deixar-los fer sense provocar més tensió.
  • S’ha de jugar cada dia amb els dos gats, distreure’s amb menjar o joguines quan estiguin junts que ho associïn amb cases agradables i positives.
  • Cada gat haurà de tenir la seva pròpia menjadora, abeurador i sorral. (es recomana posar de nombre de sorrals tals com nombre de gats + 1). El sorral és important posar-lo lluny del menjar i de l’aigua.

 

Cada gat s’adapta al seu nou entorn o a un nou gat de manera diferent segons el seu caràcter, grau de socialització i capacitat d’adaptació als canvis. Haurem de tenir paciència. Com a terme mitjà el període d’adaptació d’un gat nou sol ser d’una setmana, però si hi ha un altre gat, se sol allargar.

En el cas que seguint aquests consells no hi ha una bona adaptació no dubteu en consultar-nos.

 

Share This

Share this post with your friends!

Cristina Viladomat

Titulada des de 2015 com a Auxiliar veterinària i Auxiliar Tècnic Veterinària a l'Institut d'Estudis Aplicats Idea. Porto treballant a Vida Animal des de 2015. M'apassiona la meva feina. Cuidar els animals i tractar-los com ells es mereixen, amb amor i comprensió. El tracte amb el client, poder orientar-los amb àmbits com l'alimentació, vacunes, desparasitacions...
Realitzo altres tasques com: assistència a quiròfan, assistència a consulta, laboratori, comandes, estocs de medicaments i botiga.
I estic orgullosa de l'equip que formem part de Vida Animal.

Elisabet Viñals

Em dic Elisabet Viñals Cuadrench llicenciada per la facultat de veterinària de la UAB l'any 2009 i Gpcert en Cardiologia per l'European School of Postgraduate Veterinary Studies.
He treballat i m'he format de forma continuada en la clínica de petits animals amb especial interès en el camp del diagnòstic per imatge.

Aida Rivera

Llicenciada per la Facultat de Veterinària de la UAB l'any 2011 i membre d'AVEPA, sóc cofundadora de Vida Animal des de l'any 2015. M'encanta la meva feina, els animals, viatjar i passar temps amb la meva famíliaincloent-hi la meva gossa Pepper que m'emporto a tot arreu. Segueixo fent formació contínua en clínica de petits animals, assistint a cursos i congressos per mantenir-me actualitzada. Tinc especial interès en Oftalmologia i Clínica d'Exòtics. Per mi és una satisfacció formar part de Vida Animal, on sempre hem prioritzat tenir un tracte molt proper i treballar en equip per oferir un servei de qualitat.
La nostra 
filosofia és tenir cura dels animals com si fossin nostres.

Anna Reguant

Em dic Anna Reguant Serarols llicenciada per la Facultat de veterinària de la UAB l'any 2011 i sòcia d'Avepa. Sóc cofundadora de Vida Animal des de l'any 2015.
M'apassiona la natura, els animals i la meva feina, Estic en continua formació per estar al dia pels meus pacients de quatre potes. I em sento molt orgullosa
de la ¨família¨ que hem creat a Vida Animal, per mi la seva essència és l'equip humà, els propietaris que confien en nosaltres i per descomptat els nostres estimats animals. Tot això,en sintonia, és el que dóna sentit al nostre centre.