Esterilitzar la nostra mascota

En esterilitzar la nostra mascota, evitem les gestacions que produeixen cadellades indesitjades, sobrepoblació i abandonaments, embarassos psicològics, disminuïm el risc de malalties greus com ara tumors de mama (el 50% dels quals són malignes en les gosses i el 90% en les gates), infeccions de matriu, quists ovàrics, i evitem també molèsties domèstiques com el sagnat vaginal del zel de les gosses i els molestos zels de les gates.

En els mascles, evitem també malalties que poden ser perilloses: els quists prostàtics, la hiperplàsia prostàtica (present en el 95% dels gossos no castrats) i els tumors testiculars. A més es poden reduir els problemes conductuals, les fugides de casa (un 90% en el cas dels gossos) i el risc que això comporta: atropellaments, pèrdues, baralles…

En tot cas, com més aviat es produeixi l’esterilització del nostre animal, menys probabilitats hi haurà que “aprenguin” conductes incorrectes o agressives i, per tant, més efectiu serà el benefici que la castració ofereix. Es recomana esterilitzar les femelles als 5-7 mesos d’edat, abans de l’inici de la pubertat (abans del primer zel) i els mascles al voltant dels 6 mesos. La tècnica quirúrgica més utilitzada és l’ovariohisterectomia, és a dir, l’extirpació dels dos ovaris i de la matriu i en els mascles a tècnica més utilitzada tant gossos com gats, és l’orquiectomia o extirpació dels dos testicles. En un parell de dies després de la intervenció, l’animal recupera la seva activitat normal. Generalment, donar la medicació necessària i mantenir una bona higiene de la ferida, serà suficient perquè la cirurgia hagi estat un èxit.

Share This

Share this post with your friends!

Cristina Viladomat

Titulada des de 2015 com a Auxiliar veterinària i Auxiliar Tècnic Veterinària a l'Institut d'Estudis Aplicats Idea. Porto treballant a Vida Animal des de 2015. M'apassiona la meva feina. Cuidar els animals i tractar-los com ells es mereixen, amb amor i comprensió. El tracte amb el client, poder orientar-los amb àmbits com l'alimentació, vacunes, desparasitacions...
Realitzo altres tasques com: assistència a quiròfan, assistència a consulta, laboratori, comandes, estocs de medicaments i botiga.
I estic orgullosa de l'equip que formem part de Vida Animal.

Elisabet Viñals

Em dic Elisabet Viñals Cuadrench llicenciada per la facultat de veterinària de la UAB l'any 2009 i Gpcert en Cardiologia per l'European School of Postgraduate Veterinary Studies.
He treballat i m'he format de forma continuada en la clínica de petits animals amb especial interès en el camp del diagnòstic per imatge.

Aida Rivera

Llicenciada per la Facultat de Veterinària de la UAB l'any 2011 i membre d'AVEPA, sóc cofundadora de Vida Animal des de l'any 2015. M'encanta la meva feina, els animals, viatjar i passar temps amb la meva famíliaincloent-hi la meva gossa Pepper que m'emporto a tot arreu. Segueixo fent formació contínua en clínica de petits animals, assistint a cursos i congressos per mantenir-me actualitzada. Tinc especial interès en Oftalmologia i Clínica d'Exòtics. Per mi és una satisfacció formar part de Vida Animal, on sempre hem prioritzat tenir un tracte molt proper i treballar en equip per oferir un servei de qualitat.
La nostra 
filosofia és tenir cura dels animals com si fossin nostres.

Anna Reguant

Em dic Anna Reguant Serarols llicenciada per la Facultat de veterinària de la UAB l'any 2011 i sòcia d'Avepa. Sóc cofundadora de Vida Animal des de l'any 2015.
M'apassiona la natura, els animals i la meva feina, Estic en continua formació per estar al dia pels meus pacients de quatre potes. I em sento molt orgullosa
de la ¨família¨ que hem creat a Vida Animal, per mi la seva essència és l'equip humà, els propietaris que confien en nosaltres i per descomptat els nostres estimats animals. Tot això,en sintonia, és el que dóna sentit al nostre centre.