Informació gats i Covid-19
S’han documentat alguns casos de gats i altres felins com un tigre del zoo de NY que eren positius al virus. Tots aquests casos tenien propietaris o cuidadors que eren positius al virus i que molt probablement ha sigut la causa de contagi d’aquests animals. Altres estudis indiquen que la transmissió entre gats és molt menys eficient que entre persones. Amb la informació que es té fins ara sembla indicar:
   
– El gat i altres felins es poden veure afectats ocasionalment pel virus especialment si propietari tenen la malaltia. Aquests gats no mostren símptomes o són molt lleus i la capacitat per infectar altres gats és molt limitada.
 
– Què passa amb els gats? Propietaris que estiguin confinats a casa seva i estiguin amb el seu animal poden continuar gaudint de la seva companyia i seguir les recomanacions que s’han anat dient des de l’ inici de la pandèmia.
 
Persones amb COVID-19 que tinguin animals de companyia han d’evitar o reduir el contacte amb els seus animals. Si això no és possible cal rentar bé les mans abans i després de tocar-los i disminuir al mínim imprescindible el contacte amb aquests animals.
 
Evitar que els gats que tinguin accés al exterior puguin sortir i els passejos han de ser tal com indica la normativa, curts i mantenint la distancia de seguretat amb altres persones
 
– Si aquests animals han d’anar al veterinari, cal informar al seu veterinari que l’animal ha estat en contacte amb persona amb covid-19 i ell valorarà si és necessari veure l’animal i si és així prendre les mesures necessàries.
 
La situació de la pandèmia canvia cada dia i els veterinaris seguirem atents a les noves informacions que vagin sortint per adoptar nous protocols si és necessari.
Ara per ara doncs, no hi ha evidencia que el gat pugui transmetre la malaltia a persones

Share This

Share this post with your friends!

Cristina Viladomat

Titulada des de 2015 com a Auxiliar veterinària i Auxiliar Tècnic Veterinària a l'Institut d'Estudis Aplicats Idea. Porto treballant a Vida Animal des de 2015. M'apassiona la meva feina. Cuidar els animals i tractar-los com ells es mereixen, amb amor i comprensió. El tracte amb el client, poder orientar-los amb àmbits com l'alimentació, vacunes, desparasitacions...
Realitzo altres tasques com: assistència a quiròfan, assistència a consulta, laboratori, comandes, estocs de medicaments i botiga.
I estic orgullosa de l'equip que formem part de Vida Animal.

Elisabet Viñals

Em dic Elisabet Viñals Cuadrench llicenciada per la facultat de veterinària de la UAB l'any 2009 i Gpcert en Cardiologia per l'European School of Postgraduate Veterinary Studies.
He treballat i m'he format de forma continuada en la clínica de petits animals amb especial interès en el camp del diagnòstic per imatge.

Aida Rivera

Llicenciada per la Facultat de Veterinària de la UAB l'any 2011 i membre d'AVEPA, sóc cofundadora de Vida Animal des de l'any 2015. M'encanta la meva feina, els animals, viatjar i passar temps amb la meva famíliaincloent-hi la meva gossa Pepper que m'emporto a tot arreu. Segueixo fent formació contínua en clínica de petits animals, assistint a cursos i congressos per mantenir-me actualitzada. Tinc especial interès en Oftalmologia i Clínica d'Exòtics. Per mi és una satisfacció formar part de Vida Animal, on sempre hem prioritzat tenir un tracte molt proper i treballar en equip per oferir un servei de qualitat.
La nostra 
filosofia és tenir cura dels animals com si fossin nostres.

Anna Reguant

Em dic Anna Reguant Serarols llicenciada per la Facultat de veterinària de la UAB l'any 2011 i sòcia d'Avepa. Sóc cofundadora de Vida Animal des de l'any 2015.
M'apassiona la natura, els animals i la meva feina, Estic en continua formació per estar al dia pels meus pacients de quatre potes. I em sento molt orgullosa
de la ¨família¨ que hem creat a Vida Animal, per mi la seva essència és l'equip humà, els propietaris que confien en nosaltres i per descomptat els nostres estimats animals. Tot això,en sintonia, és el que dóna sentit al nostre centre.